Hitta rätt i Linsdjungeln

Dygnet-runt-linser

Linsen är tillverkad i ett silikonmaterial som gör att den släpper igenom mer syre än andra linser. Dessa linser är under vissa förutsättningar godkända för användning mer än 1 dygn. Tänk på att det finns en högre risk för infektion om du väljer att sova med linser. Kontakta oss för mer information.

En-dagslinser

En enkel variant där du öppnar en ny förpackning på morgonen och slänger
linserna på kvällen - enkelt, komfortabelt och hygieniskt. Idag finns det
en-dagslinser för de flesta typer av synfel.

Månadslinser

Dessa linser kan vanligtvis användas i 2-4 veckor och är ett bra alternativ till endagslinser. Under denna tid vårdar du dina linser varje gång du tar ut dem genom att rengöra/desinficera dem med en vätska anpassad för dina kontaktlinser.

Hel- och halvårslinser

Hel- och halvårslinser används i 6 till 12 månader och finns i större styrkeomfång än korttidslinser. Du tar ut dina linser varje dag och rengör/desinficerar dem med en vätska anpassad för dina kontaktlinser.

Progressiva linser

Progressiva linser gör att du ser bra på alla avstånd. Övergången blir mjuk och du slipper onaturliga rörelser med huvudet. En och samma lins fungerar på alla avstånd så att du kan läsa tidningen, arbeta vid datorn eller köra bil. Det går att få både endags- och månadslinser som progressiva linser.

Toriska linser

Toriska linser korrigerar för astigmatism och finns som månads- och endagslinser.

Stabila linser

Stabila linser kan korrigera nästan alla typer av synfel och lämpar sig därför bra vid exempelvis stora brytningsfel eller vid problem med torra ögon.
Det kan dock ta längre tid att vänja sig vid stabila
linser än vid andra typer av linser.

Nattlinser

Dessa är personligt anpassade stabila linser som används när du sover för att korrigera närsynthet.
Du tar av dem på morgonen och har klar syn resten av dagen.