Hitta rätt i myllret av progressiva glas

Utbudet av progressiva glas på marknaden är stort - allt från konventionella budgetglas till helt individanpassade glas.
Det skiljer en hel del mellan de olika progressiva glasen och alla glas passar inte alla personer.
Det som påverkar vilket glas du ska välja är ditt synfel, ditt synbeteende och rörelsemönster samt hur du tänkt använda glasögonen.
För vissa är det helt rätt med de enklare glasen medan det för andra är de mer individ och beteendeanpassade högkvalitativa glasen man bör välja.

Man kan lite grovt dela upp de progressiva glasen i tre olika grupper:

1. Standardglasen har funnits länge och är de billigaste och enklast uppbyggda glasen. De är alla av samma modell och har en fast plats i glaset för avstånds- och läsdelen och
          kan inte anpassas efter ditt specifika ögonmått.

2.Den andra gruppen progressiva glas tar hänsyn till dina specifika förutsättningar. De kan exempelvis ta hänsyn till avståndet mellan dina ögon för att placera läsdelen mer optimalt                    framför ögonen vid läsning - vilket ger dig ett bättre närseende än vad standardglasen kan erbjuda.


3.Den tredje varianten av glas tar även hänsyn till hur bågen är placerad i förhållande till ögonen. De vanligaste parametrarna man tar hänsyn till är avståndet mellan hornhinnan och                    glaset, hur kupig bågen är runt ansiktet samt hur mycket fronten på bågen är vinklad in mot kinden. Detta ger en ännu mer exakt placering av läsdelen och ett bredare synfält.
          Glaset kan därmed anpassas bättre anpassas till dina personliga mått och användas i fler typer av bågar.

          Så tveka inte att rådfråga oss om vilka olika glasalternativ som passar just dina behov!