Din ögonhälsa

För oss är din ögonhälsa är det viktigaste. Genom regelbundna undersökningar kan din ögonhälsa bibehållas eller förbättras, både på kort och lång sikt. På så sätt kan vi hjälpa dig som kund att behålla din syn på bästa sätt genom hela livet.


Välkommen att besöka oss!

Enkel snabbguide till bättre ögonhälsa

1. Gå på regelbundna, noggranna kontroller – En ögonhälsoundersökning är mer än att bara ”kolla synen”.

2. Skaffa rätt glasögon och/eller linser som passar dina behov, förutsättningar och användningsområden.

3. Ta reda på om det finns ögonsjukdomar eller synnedsättning i släkten.

4. Skydda alltid dina ögon från solljus – kanske behöver du t.ex. ett par solglasögon med slipade glas.

5. Ät en sund och varierad kost! Studier visar att antioxidanter, vitaminer och mineraler kan ha en positiv inverkan på din ögonhälsa.


Ögonhälsa för alla

 

Närsynthet ökar bland barn

Det är inte ovanligt att barn har svårigheter med koncentrationen. I klassrum över hela världen gör lärare ett fantastiskt jobb med att hitta rätt lösningar för barns olika behov. Men det finns en detalj många vuxna missar när det handlar om barns koncentrationssvårigheter, nämligen synfel.

Fixa mörkerseendet

Har du svårt att se i mörkret när du är ute på vägarna? Är motljuset jobbigare att hantera eller har ditt kontrastseende blivit sämre?

Med specialglas kan man anpassa styrkan på så att den blir precis rätt för dig.  


Djungel av progressiva glas 

Det skiljer en hel del mellan de olika progressiva glasen och alla glas passar inte alla personer. Det som påverkar vilket glas du ska välja är ditt synfel, ditt synbeteende och rörelsemönster samt hur du tänkt använda glasögonen